NYT NYT
Fredag den 7.4. klokken 14.00 fortæller Ingrid Kofod Larsen kort om Martin Andersen Nexøs liv og litteratur. Foredraget er gratis, når indgang til museet er betalt.
Kaffe og kage kan evt. købes, kr 25,-


Den 18. juni 2021 åbnede Danske Digterruter med 14 ruter fordelt over hele Danmark. Her i efteråret følger yderligere 8 ruter. Naturligvis  er vi, med vores store forfatter Martin Andersen 
Nexø, en del af dette projekt. I vil her kunne opleve en 6,6 km lang vandretur i Martins fodspor over Balka Lyngen, forbi Galgebakken, Langedebyvejen, ind i byen, hvor vi går forbi vennen Jakob Hansens barndomshjem, avlsbruger Harilds gård, torvet og skolen.
imedens I går, vil I kunne lytte til spændende fortællinger fra Martins litteratur, læst op af pelle Hvenegaard ledsaget af faktuel viden fortalt af  Danmarks fremmeste Nexø forsker Henrik Yde,
Følg med her på siden, hvor vi vil sørge for at holde jer opdateret.
Allerede nu har  mange  gået turen, og vi har fået meget fin respons. Vi håber stadig på, at I vil fortælle os om jeres oplevelser på ruten.
Nu også på tysk 🇩🇪
Den 11. februar havde vi en dejlig guidet tur i Martins barndomsland. I april gentager vi succen, så snart datoen er fastlagt, vil du kunne læse det her. Rakel Haslund-Gjerrild
I august besøgte Rakel vores lille gule hus. Rakel fortalte om sin roman"Adam i Paradis", der skildrer året 1913, hvor Kristian Zartmann malede sit sanselige erotiske maleri "Adam i Paradis" i en tid, hvor sædelighedsfejden raserede, og homoseksualitet var strafbart. Rakel læste op fra romanen og fortalte om maleriet, der fik romanen i gang, om hvordan hun gik på opdagelse i arkiver og breve og om sine  overvejelser om, hvordan man omformer materiale til en historisk roman. En fantastisk aften i vores stemningsfyldte have.
Glæd jer 😊. Vi har allerede en aftale med Rakel om at komme igen i 2023. Rakel vil her fortælle om sit forhold til Martin Andersen Nexøs litteratur.
Anmelderroste Rakel Haslund-Gjerrild vandt Weekendavisens litteraturpris for "Adam i Paradis" og er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.


Efterår og vinter
I løbet af efteråret og vinteren vil vi tilbyde små foredrag, guidede ture i Martin Andersen Nexøs barndomsland - Danske Digterruter mm. Hold øje med siden her og vores Facebook side.
Er I en forening eller en gruppe, der ønsker et arrangement, arrangerer vi det gerne. Kontakt os på info@andersennexoe.dk eller 40276725.