Den 18. juni åbnede Danske Digterruter med 14 ruter fordelt over hele Danmark. Her i efteråret følger yderligere 8 ruter. Naturligvis  er vi, med vores store forfatter Martin Andersen 
Nexø, en del af dette projekt. I vil her kunne opleve en 6,6 km lang vandretur i Martins fodspor over Balka Lyngen, forbi Galgebakken, Langedebyvejen, ind i byen, hvor vi går forbi vennen Jakob Hansens barndomshjem, avlsbruger Harilds gård, torvet og skolen.
imedens I går, vil I kunne lytte til spændende fortællinger fra Martins litteratur ledsaget af faktuel viden fortalt af  Danmarks fremmeste Nexø forsker Henrik Yde,
Følg med her på siden, hvor vi vil sørge for at holde jer opdateret. Allerede nu har  mange  gået turen, og vi har fået meget fin respons. Vi håber stadig på, at I vil fortælle os om jeres oplevelser på ruten.
Nu også på tysk 🇩🇪
Sommerseminar 2022 - Litteraturens Folkemøde
Glæd jer ! 15.-18.september vil I kunne opleve 4 spændende dage i Martin Andersen Nexø regi. 4 dage i Litteraturens Folkemøde. Man  får nu mulighed for at fordybe dig i Martins forfatterskab sammenholdt med unge danske digtere, der ligesom Martin skriver med hjertet og den sociale indignation .Forfattere med noget på hjertet.Der vil blive mulighed for overnatning til særdeles favorable priser på Møbelfabrikken i Nexø, der vil også blive mulighed for at købe billet til enkelte dage/enkelt foredrag.
Morten Pape, Pelle Hvenegard, Iben Mondrup , Henrik Yde, Dennis Gade Kofod, Malene Ravn og Nicklas Freisleben Lund er allerede med "på holdet" .
Musik, foredrag, gåture på Danske Digterruter.
Det bliver årets oplevelse. Hold øje med os 👍😊Rakel Haslund-Gjerrild
den 17.8. 2022 klokken 19.00
Kom og mød Rakel i Martin Andersen Nexøs Mindestuer

Rakel fortæller om sin roman"Adam i Paradis", der skildrer året 1913, hvor Kristian Zartmann malede sit sanselige erotiske maleri "Adam i Paradis" i en tid, hvor sædelighedsfejden raserede og homoseksualitet var strafbart. Denne aften læser hun højt fra romanen og fortæller om maleriet, der fik romanen i gang, om at gå på opdagelse i arkiver og breve og overvejelser om, hvordan man omformer materiale til en historisk roman. 
Anmelderroste Rakel Haslund-Gjerrild vandt Weekendavisens litteraturpris for "Adam i Paradis" og er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris.
Tilmelding info@andersennexoe.dk eller 56494542. Pris kr 100,-, medllemmer kr 50,-
FØRST TIL MØLLE 😉.